AFRIKAN RISTI RY  
 

AFRIKAN RISTI RY EI OLE SIDOKSISSA MIHINKÄÄN YKSITTÄISEEN LÄHETYSJÄRJESTÖÖN - TEEMME YHTEISTYÖTÄ SEURAKUNTIEN KANSSA JA NÄIN HALUAMME OLLA TUKEMASSA MYÖS NIIDEN OMAA LÄHETYSTYÖTÄ, KANAVOITUU SE SITTEN MINKÄ TAHANSA LÄHETYSJÄRJESTÖN  TAI TAHON KAUTTA.

-LÄHETYSTYÖTÄ KEHITYSYHTEISTYÖN TUKEMANA-

Afrikan Risti on yhdistys, joka toimii yhteistyössä kristillisten seurakuntien ja yhteisöjen kanssa tarkoituksena herätellä ja ylläpitää seurakuntalaisten innostusta lähetyskäskyn toteuttamisessa sekä tehdä ja tukea lähetystyötä lähinnä Afrikassa. Yhteistyökumppaneina Afrikassa ovat olleet mm. Namibian evankelis-luterilainen kirkko (ELCIN) ja Onanjodkwen sairaala Ambomaalla.

ELCIN ja Afrikan Risti aloittivat vuonna 2009  Ambomaalla yhteisen ompelimo-hankkeen. Hanketta toteutettiin suomalaisten lähetystyöntekijöiden avustuksella muinoin perustaman ompelimon yhteydessä. Hanke tuotti kirkon tarvitsemia liturgisia asuja sekä afrikkalais-suomalaista Africa-Fashion/Afriitta-vaatemallistoa, jota markkinoidaan Suomessa mm. Afrikan Risti/Okumona  -lähetyspäivien yhteydessä. Hankkeen toiminnasta ja mallistosuunnittelusta vastasi ja vastaa edelleen Riitta Lappalainen Tästä saadulla tuotolla tuettiin aluksi myös ELCINin työtä. Vuonna 2013 ompelimon koko kapasiteetti luovutettiin ELCINin käyttöön mutta osa ompelijoista jatkaa edelleen myös Afrikan Ristin työssä.  Nykyisin AfricaFashion / Afriitta-vaatemalliston tuotolla tuetaan  Afrikan Ristin Ambomaalle perustaman Okumona Kid's Home orpokodin toimintaa. Yhdistys vastaa namibialaisten työntekijöiden palkoista sekä materiaalihankinnoista.

Onanjodkwen sairaalan silmäklinikka sijaitsee vain muutaman sadan metrin päässä ompelimosta. Optikko Timo Lappalainen organisoi vuonna 2007 klinikan nykyaikaistamisen: klinikan yhteyteen avattiin  lääkäri-toimintojen oheen optinen osasto, jossa valmistettiin yksilöllisiä silmälaseja lähinnä sairaalan potilaille. Vuoden 2009 helmikuussa valmistui silmäklinikalle myös oma leikkaussali, jonka rahoituksesta vastasi Afrikan Risti yhdessä suomalaisten lähetyksen ystävien kanssa. Arla-Instituutti / Jouni Onnelan rahasto SOES teki merkittävän lahjoituksen leikkaussalin rakentamiseen.

Yhdistys aloitti  sairaalan johtajan pyynnöstä potilaille tarkoitetun aktiviteettihankkeen, työpajan. Sen tarkoituksena oli opastaa pitkäaikaispotilaita mm. käsitöiden teossa. Moni potilas saikin näin uuden ammatin. Hankkeesta vastasi Riitta Lappalainen siihen saakka kun se vuonna 2013 luovutettiin sairaalan jatkumoon. Kohta työpajan toiminta lopahti, kuten niin monet muutkin suomalaisten perustanat hankkeet niiden jäätyä paikallisten hoidettaviksi.

Namibian työn oleellisena osana oli evankeliointi ja siihen liittyvät tukitoimet.
Afrikan Risti ry tuki Namibian kirkon omaa toimintaa käytännön tasolla ja myös taloudellisesti.

 
Kotimaassa Afrikan Risti järjestää yhteistyössä seurakuntien ja yhteisöjen kanssa lähetyspäiviä, joiden ohjelma on monipuolista, lähetystyöhön ja sen tukemiseen kannustavaa, kuten Africa-Basaari, afrikkalais-suomalaiset muotinäytökset, lähetyslounaat ja -näyttelyt, "Ilta lähetykselle" -tilaisuudet, konsertit yms. Afrikan Risti ry ei ole sidoksissa mihinkään yksittäiseen lähetysjärjestöön, vaan toimii seurakuntien kanssa yhteistyöhakuisesti lähetyskäskyn noudattamiseksi.

HALUATKO LIITTYÄ AFRIKAN RISTIN JÄSENEKSI? LÄHETÄ VIESTI ITSESTÄSI VAIKKA "OTA YHTEYTTÄ"-SIVUN KAUTTA. KERRO ITSESTÄSI JA AJATUKSISTASI. Yhdessä saamme aikaan enemmän!

AFRIKAN RISTI RAHOITTAA TOIMINTANSA PÄÄOSIN AFRICA-BASAARIN TUOTOLLA. MYÖS SEURAKUNTIEN JA YKSITTÄISTEN HENKILÖIDEN TUKI ON MERKITTÄVÄÄ. YHDISTYS EI TUOTA TALOUDELLISTA VOITTOA VAAN TULOT SUUNNATAAN LÄHETYS- JA KEHITYSYHTEISTYÖHANKKEISIIN.

HALUTESSASI VOIT TUKEA YHDISTYKSEN TOIMINTAA SOPIVAKSI KATSOMALLASI SUMMALLA TILILLE FI26 5521 2420 0198 58, VIITE 39. (Rahankeräyslupa sivulla "Tiedotteet"

 

 


 
Muokkaa   © Okumona 2009-2011
Afrikan Risti ry
LÄHETYSTYÖTÄ YLITSE RAJOJEN
Etusivu | Yhteystiedot | Kalenteri | Tiedotteet | Kuvagalleria
YHDISTYS
Afrikan Risti seurakunnissa
Afrikan Risti Namibiassa
Africa-Basaari
Africa-Fashion
Ota yhteyttä!
Linkit
Blogi

NETTIBASAARI